به نام خدا
وقتی حرف از غذاهای سنتی به میان
میآید، اولین چیزی که به ذهنآدم خطور میکند، آبگوشت است؛ غذایی که دور
هم خوردنش واقعا میچسبد، مخصوصا با سبزی خوردن و نان سنگک تازه! .
آبگوشت
را به روشهای مختلفی میپزند و در میان هر قوم و قبیلهای از کشورمان و
حتی در هر فصلی، روش طبخ ویژهای را میتوانید پیدا کنید.
این غذا تقریباً ۱۲۰۰ کیلوکالری
انرژی دارد اما در صورت اضافه کردن دنبه حداقل ۵۰۰ کالری دیگر به عدد فوق
افزوده خواهد شد و با تقسیم کردن آن به عدد ۴ به هر نفر ۳۰۰ کیلوکالری و در
صورت چرب بودن ۴۵۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. اما میزان کالری فقط به
همین جا ختم نمیشود زیرا نانی که با این غذا مصرف میشود، حداقل ۴۰۰
کیلوکالری انرژی دارد و با مصرف سالاد و سبزی خوردن ۱۰۰ کیلوکالری دیگر نیز
اضافه خواهد شد.
● نخود و لوبیا، منبع
پروتئین گیاهی هستند. مطالعات درباره خواص آنها نشان دادهاند که خوردن ۱۰۰
گرم لوبیای قرمز تأمینکننده ۳۳ درصد از نیاز روزانه به فیبر و ۱۶ درصد از
نیاز روزانه به پروتئین خانمها و ۱۴ درصد از نیاز آقایان است. البته چون
تمامی اسیدهای آمینه ضروری را ندارند، بهتر است با منابع دیگر پروتئین از
جمله غلات و یا گوشتها همراه شوند.
● گوشت ماهیچه، لبریز از آهنیکی
از دلایل لذیذ بودن این قسمت از گوشت، چرب بودن آن است بنابراین خوردن آن
برای کسانی که مشکل چربی دارند و یا چاق هستند، توصیه نمیشود. اما این
ماده غذایی منبع آهن با جذب بالاست، به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۲
گرم آهن قابل جذب دریافت خواهد شد. خوردن گوشت قرمز به دلیل داشتن تمامی
اسیدهایآمینه، تأمینکننده نیاز پروتئینی شما بوده و به این ترتیب خوردن
آن به بچههای کم غذا و کلیه افرادی که اشتهای کمی دارند، توصیه میشود.
● سیبزمینی
،ماده نشاستهای که پرانرژی است و علت کالریاش به وجود کربوهیدرات فراوان
آن برمیگردد، مملو از بتاکاروتن و یا پیش ساز ویتامینA است بنابراین
بچههای کم غذا میتوانند از آن برای افزایش کالری وعدهشان استفاده کنند
اما آنهایی که اضافه وزن دارند بهتر است از خوردن آن صرفنظر کنند زیرا به
راحتی وزنشان را بالا خواهد برد.
● پیاز، دشمن کلسترول بوده و آنتیاکسیدان فراوانی دارد . وجود پتاسیم در این سبزی آن را به یک گزینه مناسب برای فشارخونیها بدل کرده است. پیاز دارای فلاونوییدی به نام کوئرستین است که به کاهش کلسترول بد خون کمک میکند و از آنجا که آبگوشت با منابع غذایی که افزایشدهنده کلسترول بد هستند، تهیه میشود، بهتر است به همراه این سبزی میل شود تا به این ترتیب چربی خون افزایش پیدا نکند بنابراین چه بهتر که به همراه غذایتان از پیاز خام استفاده کنید و یا در تهیه سالادتان از آن بهره ببرید.
● با این غذا بخورید
از
آنجا که این غذا هم چرب است و هم حبوباتش باعث سنگین شدن وعده غذاییتان
میشود، خوردن آن به همراه ترشی به هضم غذایتان کمک میکند. اما میتوانید
به همراه آن پیاز و یا سبزی خوردن میل کنید تا به این ترتیب فیبر دریافتی
وعده غذاییتان نیز بیشتر شود. در ضمن، بهترین نان توصیه شده با این غذا
نان جوی خشک است زیرا هم نازک بوده و هم فیبر زیادی دارد. به علاوه، یادتان
نرود که وعدهتان را با یک لیوان دوغ کمنمک و بدون گاز کامل کنید.
● اگر چاق هستیدبهتر
است از تلیت کردن نان در آب آبگوشتتان صرفنظر کرده و به یکباره مخلفات
آن را به همراه کمی نان جو میل کنید و با خوردن یک بشقاب سالاد و سبزی
خوردن فیبر وعده غذاییتان را نیز افزایش دهید.
● اگر کمخونی دارید
از
آنجا که انواع لوبیاها منبع آهن گیاهی هستند، بهتر است به جای نخود از
آنها در کنار گوشت استفاده کنید. به علاوه بهتر است نوشیدنی همراه غذایتان
شربت آبلیموی تازه باشد. در ضمن، سیبزمینیهایتان را نیز بعد از پخت
پوست بگیرید زیرا آهن زیر پوست این سبزی نشاستهای بوده و میتواند آهن
دریافتی وعدهتان را افزایش دهد.
● اگر نقرس داریداین
غذا به هیچ عنوان برای شما مناسب نیست، مگر آنکه از مقدار اندک گوشت مرغ
استفاده کرده و به جای حبوبات از کلیه میوههای تازه مثل به» استفاده کنید
زیرا خوردن میوههای خشک نیز مانند آلو و گوجه میتواند زمینههای افزایش
اسیداوریک را در شما بالا ببرد
خوردن ,غذا ,● ,سبزی ,کیلوکالری ,نیز ,و یا ,این غذا ,به همراه ,بهتر است ,سبزی خوردن
درباره این سایت